Tuna melt met de rozemarijn Tripel

 

Tuna melt, kaas tonijn ui en rozemarijn

Tuna melt, ofwel een tosti met tonijn en kaas. Geen zin om te koken, maar wel in goed eten? Deze Amerikaanse klassieker gaat jou gelukkig maken! Zelfs als je niet zo weg ben van tonijn uit blik is deze bier spijs zeker het proberen waard. Dit gerecht combineert het best met de Rozemarijn Tripel.
Bereidingstijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Rozemarijn Tripel
Porties: 2 personen
Auteur: Paul van den Boogaard | @pauls_passie

Ingrediënten

  • 150 gram Tonijn uit blik
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 4 sneetjes brood
  • 1 el citroensap
  • 2 el kappertjes
  • 1/2 sjalot gesnipperd
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 tl ketjap
  • 2 tl mayonaise
  • 1 tl rozemarijn
  • Olie of roomboter
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Laat de tonijn uitlekken in een zeef
  • Meng de tonijn met de mayonaise , kappertjes, sjalot, uienpoeder, knoflookpoeder, sambal oelek , ketjap en rozemarijn. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Smeer het brood in met een beetje olie of roomboter. En leg mat de boterkant naar beneden klaar.
  • Strooi de helft van de geraspte kaas over 2 sneetjes brood, daaroverheen het tonijnmengsel en daarna de andere helft van de geraspte kaas. Leg daarop de andere twee sneetjes brood met de boter aan de buitenzijde.
  • Bak de tosti’s in een tosti ijzer, op een grillpan of in een koekenpan.

Notities

Tip: In plaats van brood kun je natuurlijk ook een pita, ciabatta of stokbrood gebruiken.