Nasi Goreng Ikan, met zalm rode peper en gember

 

Nasi Goreng Ikan, met zalm rode peper en gember

Bereidingstijd7 uur 35 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Nasi, Vol Blond
Porties: 2 personen
Auteur: Paul van den Boogaard | @pauls_passie

Ingrediënten

  • 150 gr rijst ongekookt gewicht, gekookt en afgekoeld
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 3 el bumbu sambal tomat zie hieronder
  • 250 gr groente naar smaak bijvoorbeeld prei, taugé en kool, maar ook klein gesneden broccoli is heerlijk
  • 200 gr zalm in blokjes
  • limoensap ketjap manis en oestersaus naar smaak

Voor de Bumbu sambal Tomat

  • 2 sjalotten of kleine uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 mespuntjes gember
  • 3 grote rode pepers naar smaak met of (gedeeltelijk) zonder pitjes
  • 1 tomaat
  • 1 el limoensap
  • Zout

Instructies

  • Snijd alle ingrediënten behalve de limoen in grove stukken.
  • Verhit in een wok of koekenpan een beetje olie en bak de ingrediënten daarin met een snuf zout tot de pepers en de tomaat beginnen te kleuren
  • Doe dan de gebakken ingrediënten met een scheutje water en het limoensap in een blender en mix tot een gladde, oranje saus.
  • Voor de Nasi
  • Verhit een wok met een beetje olie . Bak de vis op hoog vuur tot die gaar is en haal de vis uit de wok.
  • Voeg de knoflook toe in de gebruikte wok en doe zodra de knoflook begint te geuren de groenten in de pan. Wok tot de groente ca 5 min. tot deze beetgaar is.
  • Voeg dan de sambal tomat, rijst en een snuf zout toe en bak mee. Voeg vervolgens ook de zalm weer toe.
  • Proef, indien gewenst, verder op smaak brengen met limoensap, ketjap manis en oestersaus.