Nasi Goreng Ikan, met zalm rode peper en gember
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 150 gr rijst ongekookt gewicht, gekookt en afgekoeld
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 3 el bumbu sambal tomat zie hieronder
- 250 gr groente naar smaak bijvoorbeeld prei, taugé en kool, maar ook klein gesneden broccoli is heerlijk
- 200 gr zalm in blokjes
- limoensap ketjap manis en oestersaus naar smaak
Voor de Bumbu sambal Tomat
- 2 sjalotten of kleine uien
- 3 tenen knoflook
- 2 mespuntjes gember
- 3 grote rode pepers naar smaak met of (gedeeltelijk) zonder pitjes
- 1 tomaat
- 1 el limoensap
- Zout
Instructies
- Snijd alle ingrediënten behalve de limoen in grove stukken.
- Verhit in een wok of koekenpan een beetje olie en bak de ingrediënten daarin met een snuf zout tot de pepers en de tomaat beginnen te kleuren
- Doe dan de gebakken ingrediënten met een scheutje water en het limoensap in een blender en mix tot een gladde, oranje saus.
- Voor de Nasi
- Verhit een wok met een beetje olie . Bak de vis op hoog vuur tot die gaar is en haal de vis uit de wok.
- Voeg de knoflook toe in de gebruikte wok en doe zodra de knoflook begint te geuren de groenten in de pan. Wok tot de groente ca 5 min. tot deze beetgaar is.
- Voeg dan de sambal tomat, rijst en een snuf zout toe en bak mee. Voeg vervolgens ook de zalm weer toe.
- Proef, indien gewenst, verder op smaak brengen met limoensap, ketjap manis en oestersaus.