Vietnamese carpaccio

Carpaccio op Vietnamese wijze. Een heerlijk voorgerecht voor twee personen, maar ook voor bij de bier spijs borrel op een grote schaal, bij wijze van food sharing, op z’n Aziatisch. Dit gerecht combineert het best met de Citroengras Blond.
Bereidingstijd20 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Salade, Tussendoortje
Porties: 2 personen
Auteur: Paul van den Boogaard | @pauls_passie

Ingrediënten

  • 160 gr carpaccio van rundvlees
  • 120 gr Chinese kool in dunne julienne reepjes
  • 1 rode ui in blokjes
  • 1/2 mango in kleine blokjes
  • Handje wasabi nootjes fijngehakt
  • 1 el koriander fijngehakt
  • Rasp van 1 limoen
  • 1 el olijfolie

Voor de dressing

  • 40 gr sesamolie
  • 60 gr sojasaus
  • 15 gr sweet chili saus
  • 6 gr limoensap
  • 6 gr sambal oelek
  • 8 gr pindakaas

Instructies

  • Ga voor het vlees naar een goede slager en laat het in dunne, maar niet té dunne plakjes snijden. Zorg er ook voor dat je het vlees minstens een half uur op kamertemperatuur laat komen. Zo haal je de ergste kou eraf en proef je de smaak stukken beter.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten samen te voegen in een kom en goed roeren.
  • Meng de gesneden mango, rode ui en Chinese kool met de wasabi nootjes, koriander en limoen en maak aan met een kleine scheut olijfolie.
  • Leg de carpaccio op een bord en maak hem op smaak met een beetje peper en zout.
  • Meng de gesneden mango, rode ui en Chinese kool met de wasabi nootjes, koriander en limoen en maak aan met een kleine scheut olijfolie.
  • Verdeel de aangemaakte salade op de carpaccio en druppel de dressing overheen (naar smaak).

Notities

Tip: Dit gerecht is makkelijk vooraf klaar te maken. Hiervoor maak je alles vast klaar, behalve het vlees. 30 min voor het serveren haal je de ingrediënten uit de koelkast en ga je verder bij stap 4.