Over Tureluur

Brouwerij Tureluur is opgericht in  2018 door Frank Smitshoek en de twee broers Ruben en Eric Krommenhoek. De brouwerij begon in een studentenhuis met één 60 literpan in 2016. Inmiddels is de brouwerij uitgegroeid tot een capaciteit van 800 liter. 

Eigenlijk is het allemaal de schuld van Ruben. Hij startte in 2016 brouwerij Vet & Lazy. Dit interesseerde ook toenmalig huisgenoten Frank en Eric waarna zij een eigen ”hobby installatie” bouwden (foto).  De installatie, die eerst uit één pan bestond, is door de tijd heen steeds verbeterd. De pannen werden groter, de temperatuur werd automatisch geregeld en via filters kan de wort naar de verschillende pannen worden gepompt. Ook het bier werd steeds beter. Daarna ging het eigenlijk allemaal heel snel. Regelmatig rook het studentenhuis naar de kokende wort. Al dat brouwen levert ook aardig wat bier op. Wat de meeste mensen zullen omschrijven als een luxeprobleem: we produceerden teveel bier om zelf op te drinken!

Een uit de hand gelopen hobby

Kort daarna ontstond het idee om samen met Ruben, die toen al 2 jaar met Vet&Lazy bezig was, een nieuw biermerk op de markt te zetten zodat wij ons bier aan de man kunnen gaan brengen. Door deze samenwerking werd het niet alleen mogelijk om met onze bieren de markt op te gaan, ook de capaciteit ging omhoog van 60 naar 800 liter per brouwdag!

Brouwerij Tureluur was geboren!

Gebrouwen dóór vrienden, om te drinken mèt vrienden