Tureluur Pompoensoep

Written by Eric Krommenhoek on 30 november 2018

benodigdheden voor 6 personen:

 • Aardappels 250 gram
 • Wortelen 350 gram
 • 1 biologische pompoen
 • creme frache
 • 250 ml witte wijn
 • 1 teen knoflook
 • verse gember (3 cm)
 • 2 uien
 • 1 groente bouillonblokje
 • 2 tl oregano
 • 10 bladjes verse basilicum
 • snufje koekkruiden
 • snufje nootmuskaat
 • 1 tl kurkuma
 • 2 tl komijn
 • 2el. olijolie

Kook ca 1 liter water en schil ondertussen de wortelen. Pel de ui en knoflook. Was de aardappelen en de pompoen. Snijd de aardappelen, pompoen, ui en wortelen grof. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit 2 el olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui. Voeg de knoflook en het bouillonblokje toe. Blijf roeren tot de bouillon een beetje aan de pan plakt. Blus af met de witte wijn. Voeg de wortel, aardappelen en pompoen toe en rasp de gember boven de pan. Bak de groente kort mee. Vul de pan af met het kokende water tot alle groente onder water staan. Hoe meer water je toevoegt hoe dunner de soep. Je kunt altijd later nog water toevoegen als de soep te dik is. Voeg de kruiden toe en laat de soep ongeveer een uur zachtjes koken tot de groente zacht zijn. Mix de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over 6 kommen. De soep die over is kun je makkelijk invriezen. Doe in elke kom een of twee tl. Creme fraiche en prik daarin 2 blaadjes basilicum. Serveer de soep met een Tureluur Rozemarijn Tripel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *