Broodje lamsworst met druiven chutney en zacht gegaarde uien
Een culinaire variatie op het bekende broodje braadworst!
Porties: 6
Ingrediënten
- 6 pistoletjes afbak
- 6 lamsworsten
- 10 gr munt fijn gesneden
Voor de druiven mosterd chutney
- 500 gram druiven zonder pit
- 250 ml appelsap
- 4 el grove mosterd Limburgse
- 3 el bruine basterdsuiker
- sap van 1 citroen
- 1 tl geraspte gember
- 1 kruidnagel
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl nootmuskaat
voor de zacht gegaarde uien
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- ras el hanout naar smaak
Instructies
Druiven mosterd chutney
- was en halveer de druiven. Doe alles in een pan en verhit boven laag vuur gedurende 60 minuten tot de chutney dik wordt. ga ondertussen verder met de zacht gegaarde uien.
Zacht gegaarde uien
- Snij de uien in blokjes (brunoise) en hak de knoflook fijn.
- Bak langzaam aan in een koekenpan met olijfolie. Laat gedurende ongeveer 20 minuten zacht en lichtbruin worden.
- Breng de uien op smaak met peper, zout en ras el hanout
Serveren
- Als de chutney en de uien bijna klaar zijn kun je beginnen met de lansworst en de pistoletjes. Bak deze volgens de verpakking.
- Snij de pistolet aan de bovenkant open en vul met de chutney en uien. leg daarop de lansworst en garneer met de fijngesneden munt.
Notities
Tip: Giet de warme chutney over in gesteriliseerde jampotten en laat deze ondersteboven afkoelen gedurende 24 uur. Dit trekt een vacuüm waardoor je chutney wel een jaar kunt bewaren.