Gegrilde dorade met citroengras
Dit recept is uitermate geschikt bij lichte bieren. De smaak van Citroengras blond past perfect bij deze lichte vissoort
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 1 dorade heel en schoongemaakt. per 2 personen
- - 3 stengels citroengras
- - 1 takje rozemarijn
- - 1 chilipeper
- - 2 cm gemberwortel
- - 4 el Olijfolie
- - 1 knoflook
- - 1 citroen
- - Peper en zout
Instructies
- Snijd de gember, citroengras, ½ citroen, chilipeper en de knoflook allemaal in schijfjes.
- Vul de dorade in de buikholten met ⅔ van de gesneden gember, citroengras en knoflook en voeg hierbij een ½ citroen in plakjes gesneden, takje rozemarijn en een klein beetje olijfolie toe.
- Doe 3 eetlepels olie in een bakje en voeg de overgebleven knoflook, gember, citroengras, chilipeper en het sap van de overgebleven citroen toe.
- Marineer de vis met de marinade uit het bakje en de zout en peper naar wens.
- Verwarm de barbecue of een grillpan.
- Gril de vis om en om op de barbecue of in de pan totdat hij mooi gebruinde plekjes krijgt en de huid krokant aanvoelt.
- Verwijder de huid en serveer.