Gegrilde dorade met citroengras

 

Gegrilde dorade met citroengras

Dit recept is uitermate geschikt bij lichte bieren. De smaak van Citroengras blond past perfect bij deze lichte vissoort
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Marineren30 minuten
Totale tijd1 uur 20 minuten
Gang: BBQ, Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties: 2 personen
Auteur: Eric Krommenhoek

Ingrediënten

  • 1 dorade heel en schoongemaakt. per 2 personen
  • - 3 stengels citroengras
  • - 1 takje rozemarijn
  • - 1 chilipeper
  • - 2 cm gemberwortel
  • - 4 el Olijfolie
  • - 1 knoflook
  • - 1 citroen
  • - Peper en zout

Instructies

  • Snijd de gember, citroengras, ½ citroen, chilipeper en de knoflook allemaal in schijfjes.
  • Vul de dorade in de buikholten met ⅔ van de gesneden gember, citroengras en knoflook en voeg hierbij een ½ citroen in plakjes gesneden, takje rozemarijn en een klein beetje olijfolie toe.
  • Doe 3 eetlepels olie in een bakje en voeg de overgebleven knoflook, gember, citroengras, chilipeper en het sap van de overgebleven citroen toe.
  • Marineer de vis met de marinade uit het bakje en de zout en peper naar wens.
  • Verwarm de barbecue of een grillpan.
  • Gril de vis om en om op de barbecue of in de pan totdat hij mooi gebruinde plekjes krijgt en de huid krokant aanvoelt.
  • Verwijder de huid en serveer.