Mediterrane Lamsrump met tzatziki
Onze bier en spijs favoriet, de Rozemarijn Tripel, is uitermate geschikt bij diverse stevige vleesgerechten. Deze Lamsrump is daar een goed voorbeeld van. de fris-romige tzatziki maakt het smaakpallet compleet. op naar de volgende slok!
Porties: 4
Ingrediënten
Ingrediënten Lam
- 3 takjes rozemarijn
- 3 takjes tijm
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 geperste knoflookteen
- 1 el ras el hanout
- 1/2 limoen sap
Ingrediënten tzatziki
- 1 Komkommer
- 150 ml Griekse yoghurt
- 1 bosje Dille
- Olijfolie
- 1 Citroen geraspt
- 1 teen knoflook geperste
- Peper en zout naar smaak
Instructies
Bereidingswijze Lam
- Neem een bak en doe alle ingrediënten bij elkaar. Laat het vervolgens minimaal 4 uur marineren in de koelkast.
- Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de barbecue of een grillpan.
- Bak het vlees op laag vuur aan beide kanten voor 10 minuten.
- Zet het vuur nu hoog en bak beide kanten voor 5 minuten aan (tot een kerntemperatuur van 53°C)
- Doe het vlees in aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.
- Snijd het vlees aan en serveer met de tzatziki.
Bereidingswijze Tzatziki
- Rasp de helft van de komkommer, leg dit in een theedoek en knijp het vocht er goed uit.
- Voeg de komkommer samen met de yoghurt, knoflook, zout en peper.
- Hak de helft van de dille en voeg dit toe aan het yoghurtmengsel.
- Schenk een scheut olijfolie over de yoghurt en voeg de rasp van de citroen toe.
- Meng vervolgens alles door elkaar en serveer.