Mediterrane Lamsrump met tzatziki

rt bieroffiecier

Mediterrane Lamsrump met tzatziki

Onze bier en spijs favoriet, de Rozemarijn Tripel, is uitermate geschikt bij diverse stevige vleesgerechten. Deze Lamsrump is daar een goed voorbeeld van. de fris-romige tzatziki maakt het smaakpallet compleet. op naar de volgende slok!
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Marineren4 uur
Totale tijd4 uur 50 minuten
Gang: BBQ, Hoofdgerecht
Porties: 4
Auteur: Eric Krommenhoek

Ingrediënten

Ingrediënten Lam

  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 geperste knoflookteen
  • 1 el ras el hanout
  • 1/2 limoen sap

Ingrediënten tzatziki

  • 1 Komkommer
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 bosje Dille
  • Olijfolie
  • 1 Citroen geraspt
  • 1 teen knoflook geperste
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

Bereidingswijze Lam

  • Neem een bak en doe alle ingrediënten bij elkaar. Laat het vervolgens minimaal 4 uur marineren in de koelkast.
  • Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de barbecue of een grillpan.
  • Bak het vlees op laag vuur aan beide kanten voor 10 minuten.
  • Zet het vuur nu hoog en bak beide kanten voor 5 minuten aan (tot een kerntemperatuur van 53°C)
  • Doe het vlees in aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.
  • Snijd het vlees aan en serveer met de tzatziki.

Bereidingswijze Tzatziki

  • Rasp de helft van de komkommer, leg dit in een theedoek en knijp het vocht er goed uit.
  • Voeg de komkommer samen met de yoghurt, knoflook, zout en peper.
  • Hak de helft van de dille en voeg dit toe aan het yoghurtmengsel.
  • Schenk een scheut olijfolie over de yoghurt en voeg de rasp van de citroen toe.
  • Meng vervolgens alles door elkaar en serveer.