Mosselen op Aziatische wijze

Written by Eric Krommenhoek on 5 augustus 2020

Mosselen op Aziatische wijze

Recipe by Paul van den Boogaard | @pauls_passie
Hoeveelheid

4

pers.
Bereiding

45

min.

Een recept van @pauls_passie: Mosselen met een Aziatische twist. Heerlijk met kokosmelk citroengras en Thaise rode curry. Dit gerecht combineert het best met de Citroengras Blond.

Ingrediënten

 • 2 kg mosselen

 • 500 gr mosselgroente

 • 100 gr buikspek blokjes

 • 250 gr kokosmelk 

 • 1 citroengras (sereh)

 • 2 teentjes knoflook

 • Thaise Rode curry (Conimex of bij de TOKO)

 • peper & zout

 • Stokbrood

Stap voor stap

 • Spoel de mosselen goed af onder de koude kraan en wacht net zo lang tot er echt geen zand meer vanaf komt. Doe dit ook met ogenschijnlijk schone mosselen; vaak zit er toch nog wel wat zand in. Laat de mosselen daarna in de wasbak zitten en vul deze met koud water. Zorg ervoor dat de mosselen goed onder water staan. Maak alle mosselen nu één voor één onder de kraan schoon. Dit gaat extra makkelijk, omdat ze door het koude water sluiten. Verwijder sliertjes en sorteer de mosselen. Mosselen die dicht zijn en een normaal gewicht hebben, zijn goed. Andere mosselen, bijvoorbeeld open mosselen, kapotte mosselen of hele zware mosselen, kunnen weg. Je kunt voor de zekerheid nog even op een open mossel tikken. Mocht de mossel dan toch sluiten, dan kun je deze alsnog eten.
 • Verhit in de mosselpan een scheutje olie en bak hierin je buikspek blokjes goudbruin ( krokant ) voeg je sereh en gesneden knoflook toe en laat dit op laag vuur kort mee bakken.
 • Draai het vuur van je fornuis weer hoog en voeg je schone mosselen toe Let op: de pan mag maximaal voor een derde vol zitten. Tijdens het verwarmen gaan de mosselen namelijk weer open en dan nemen ze meer ruimte in. Als de mosselen geen ruimte hebben om open te springen, dan worden ze niet goed gaar.
 • Voeg je rode curry toe. Houd het deksel op de pan en pak de pan van het vuur. Schud deze even goed om en zet de pan daarna weer op het vuur. Wacht 30 seconden en open daarna de pan. Kijk of alle mossels open zijn gegaan en de rode curry goed opgelost is in de saus. Schud de pan een beetje om ook de onderste laag te bekijken. Als de mossels nog niet allemaal open zijn, moeten ze nog heel even koken. Zijn ze wel open, dan zijn ze klaar.
 • Proeven en eventueel op smaak brengen met peper en zout.
 • Haal de mosselen uit de pan met de schuimspaan en serveer ze in diepe borden.  En serveer ze met een stukje stokbrood en Citroengras Blond.  Smakelijk!

Tips

 • Gebruik een lege mosselschaal om gemakkelijk de mosselen uit de schelp te halen en op te eten.
Brouwerij Tureluur Rotterdam