Poké bowl met zalm, zoetzure komkommer en avocado

Written by Eric Krommenhoek on 2 oktober 2020

Poké bowl met zalm, zoetzure komkommer en avocado

Recipe by Paul van den Boogaard | @pauls_passie
Hoeveelheid

2

pers.
Bereiding

40

min.

Een recept van @pauls_passie: Poké bowl met zalm geserveerd met sushirijst, zoetzure komkommer en avocado. Dit gerecht combineert het best met de Grapefruit IPA

Ingrediënten

  • 250 gr sushirijst

  • 300 gr verse zalm

  • 120 ml sushiazijn

  • 1/2 rode peper

  • 1 el sesamolie

  • 3 el Kikoman sojasaus

  • 1 komkommer

  • 2 avocado’s (eetrijp)

  • 100 gr azijn

  • 100 gr water

  • 75 gr suiker

  • 2 el sesamzaad (zwart)

Stap voor stap

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpaking. Roer de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is . Laat de rijst afkoelen.
  • Doe het zoetzuur (suiker / water /azijn ) voor de komkommer in een pan. Breng dit aan de kook totdat de suiker helemaal is opgelost.
  • Snij de zalm in blokjes van 1cm. Snij de steeltjes van de rode peper en snij het fijn. Meg de zalm met de rode peper, sojasaus en sesamolie en zet het afgedekt in de koeling weg.
  • Snij de komkommer door de helft en verwijder het vruchtvlees. Snij de komkommer nu in halve maantjes. Als het zoetzuur is afgekoeld tot kamertempratuur kan je deze over de komkommers gieten
  • Snij de avocado’s in de lengte doormidden en verwijder de pit. maak in de lengst van de avocado 4 sneden in het vruchtvlees. Schep het vruchtvlees uit de schil zodat je plakjes hebt.
  • Verdeel de rijst over de kommen. Verdeel de zalm , zoetzure komkommer en avocado. Bestrooi het met het zwarte sesamzaad. Serveer met een glas Grapefruit IPA.  Proost!

Tips

  • Houd de rauwe vis altijd koel en verwerk zo vers mogelijk.
Brouwerij Tureluur Rotterdam