Hertenstoof met Stout

Written by Eric Krommenhoek on 5 oktober 2020

Hertenstoof

Recipe by Paul van den Boogaard | @pauls_passie
Hoeveelheid

6

pers.
Bereiding

200

min.

Een recept van @pauls_passie: Een overheerlijke hertenstoof bereid met onze Aardig Stout!

Ingrediënten

  • 1,5 kg hertensukade

  • 100 ml Aardig Stout

  • 2 uien

  • 1 Winterpeen

  • 1 teentje knoflook

  • 2 blaadjes laurier

  • 3 kruidnagels

  • 3 plakjes ontbijtkoek

  • olijfolie

  • peper en zout

  • Friet of gebakken aardappel (optioneel)
  • 2 kg aardappels (vastkokend)

Stap voor stap

  • Pel en snipper de uien, maar leg een kwart apart en druk hier de kruidnagels in vast. Hak de knoflook fijn. Was de winterwortel en snijd deze in plakjes. Fruit vervolgens de groenten met olijfolie in een stoofpan.
  • Snijdt de hertensukade in gelijkmatige blokjes van ongeveer 3 x 3 cm. Haal de groenten even uit de pan en zet apart. Bak de hertensukade op een hoog vuur rondom aan. Voeg eventueel een scheutje extra olijfolie toe.
  • Blus het geheel af met de Aardig Stout en de wildfond en zet het vuur daarna lager.
  • Snijd de ontbijtkoek in stukken en voeg dit samen met de groenten bij de wildschotel.
  • Voeg de laurier en de kruidnagel bij de stoofschotel en laat het geheel zo’n 2,5 uur op een zacht vuur stoven (met de deksel op de pan). als het vlees nog niet makkelijk uit elkaar valt laat je het nog even door stoven,
  • Is er nog teveel vocht in de pan, haal de deksel dan van de pan en laat het vocht inkoken.
    Breng de wildstoof op smaak met wat peper en zout.
  • Serveer het gerecht friet of gebakken aardappel. Serveer met een glas Aarig Stout Of probeer het een met de Rozemarijn Tripel. Proost!
  • Zelfgemaakte Friet
  • Zet de frituurpan aan op 160 graden. als je geen frituurpan hebt kun je natuurlijk ook een diepe pan of wok gebruiken.
  • Snijd de aardappelen in dikke frieten en dep goed droog. Bak de frieten gedurende 6 minuten voor en laat goed uitlekken. Zet de friet even apart tot de Hertenstoof stoof bijna klaar is.
  • Verwarm het vet naar 180 graden en bak de frieten af tot ze goudbruin van kleur zijn.

Tips

  • Dit recept kost even wat meer tijd dan normaal. Als je iets meer maakt kun je de stoofschotel heel makkelijk invriezen en kan je er twee keer van genieten!
Brouwerij Tureluur Rotterdam