Broodje lamsworst met druiven chutney en zacht gegaarde uien

Written by Eric Krommenhoek on 27 oktober 2020

Broodje lamsworst met druiven chutney en zacht gegaarde uien

Recipe by Paul van den Boogaard | @pauls_passie
Hoeveelheid

6

pers.
Bereiding

70

min.

Een recept van @pauls_passie: Broodje worst, maar dan culinair! Met druiven chutney en langzaam gegaarde uien, wat volgens ons perfect balanceert met de Eigen Weizen!

Ingrediƫnten

  • 6 pistoletjes (afbak)

  • 6 lamsworsten

  • 10 gr munt (fijn gesneden)

  • Voor de druiven mosterd chutney
  • 500 gram druiven (zonder pit)

  • 250 ml appelsap

  • 4 el grove mosterd (Limburgse)

  • 3 el bruine basterdsuiker

  • sap van 1 citroen

  • 1 tl geraspte gember

  • 1 kruidnagel

  • 1/2 tl kaneel

  • 1/2 tl nootmuskaat

  • voor de zacht gegaarde uien
  • 2 uien

  • 2 teentjes knoflook

  • ras el hanout (naar smaak)

Stap voor stap

  • Druiven mosterd chutney
  • was en halveer de druiven. Doe alles in een pan en verhit boven laag vuur gedurende 60 minuten tot de chutney dik wordt. ga ondertussen verder met de zacht gegaarde uien.
  • Zacht gegaarde uien
  • Snij de uien in blokjes (brunoise) en hak de knoflook fijn.
  • Bak langzaam aan in een koekenpan met olijfolie. Laat gedurende ongeveer 20 minuten zacht en lichtbruin worden.
  • Breng de uien op smaak met peper, zout en ras el hanout
  • Serveren
  • Als de chutney en de uien bijna klaar zijn kun je beginnen met de lansworst en de pistoletjes. Bak deze volgens de verpakking.
  • Snij de pistolet aan de bovenkant open en vul met de chutney en uien. leg daarop de lansworst en garneer met de fijngesneden munt.

Tips

  • Tip : Giet de warme chutney over in gesteriliseerde jampotten en laat deze ondersteboven afkoelen gedurende 24 uur. Dit trekt een vacuĆ¼m waardoor je chutney wel een jaar kunt bewaren.
Brouwerij Tureluur Rotterdam