Nasi Goreng Ikan

Written by Eric Krommenhoek on 8 maart 2021

Nasi Goreng Ikan, met zalm rode peper en gember

Recipe by Paul van den Boogaard | @pauls_passie
Hoeveelheid

2

pers.
Bereiding

35

min.

Een recept van @pauls_passie: Een andere kijk op de welbekende Nasi Goreng. De best bier spijs combinatie maak je met de Vol Blond.

Ingrediënten

  • 150 gr rijst (ongekookt gewicht), gekookt en afgekoeld

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 3 el bumbu sambal tomat (zie hieronder)

  • 250 gr groente naar smaak (bijvoorbeeld prei, taugé en kool, maar ook klein gesneden broccoli is heerlijk)

  • 200 gr zalm in blokjes

  • limoensap, ketjap manis en oestersaus naar smaak

  • Voor de Bumbu sambal Tomat
  • 2 sjalotten of kleine uien

  • 3 tenen knoflook

  • 2 mespuntjes gember

  • 3 grote rode pepers, naar smaak met of (gedeeltelijk) zonder pitjes

  • 1 tomaat

  • 1 el limoensap

  • Zout

Stap voor stap

  • Voor de Bumbu sambal Tomat
  • Snijd alle ingrediënten behalve de limoen in grove stukken.
  • Verhit in een wok of koekenpan een beetje olie en bak de ingrediënten daarin met een snuf zout tot de pepers en de tomaat beginnen te kleuren
  • Doe dan de gebakken ingrediënten met een scheutje water en het limoensap in een blender en mix tot een gladde, oranje saus.
  • Voor de Nasi
  • Verhit een wok met een beetje olie . Bak de vis op hoog vuur tot die gaar is en haal de vis uit de wok.
  • Voeg de knoflook toe in de gebruikte wok en doe zodra de knoflook begint te geuren de groenten in de pan. Wok tot de groente ca 5 min. tot deze beetgaar is.
  • Voeg dan de sambal tomat, rijst en een snuf zout toe en bak mee. Voeg vervolgens ook de zalm weer toe.
  • Proef, indien gewenst, verder op smaak brengen met limoensap, ketjap manis en oestersaus.

Tips

  • Te pittig? Zet een extra biertje koud om te blussen.
Brouwerij Tureluur Rotterdam