Nasi Goreng Ikan
Nasi Goreng Ikan, met zalm rode peper en gember
Hoeveelheid
2
pers.Bereiding
35
min.Een recept van @pauls_passie: Een andere kijk op de welbekende Nasi Goreng. De best bier spijs combinatie maak je met de Vol Blond.
Ingrediënten
150 gr rijst (ongekookt gewicht), gekookt en afgekoeld
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 el bumbu sambal tomat (zie hieronder)
250 gr groente naar smaak (bijvoorbeeld prei, taugé en kool, maar ook klein gesneden broccoli is heerlijk)
200 gr zalm in blokjes
limoensap, ketjap manis en oestersaus naar smaak
- Voor de Bumbu sambal Tomat
2 sjalotten of kleine uien
3 tenen knoflook
2 mespuntjes gember
3 grote rode pepers, naar smaak met of (gedeeltelijk) zonder pitjes
1 tomaat
1 el limoensap
Zout
Stap voor stap
- Voor de Bumbu sambal Tomat
- Snijd alle ingrediënten behalve de limoen in grove stukken.
- Verhit in een wok of koekenpan een beetje olie en bak de ingrediënten daarin met een snuf zout tot de pepers en de tomaat beginnen te kleuren
- Doe dan de gebakken ingrediënten met een scheutje water en het limoensap in een blender en mix tot een gladde, oranje saus.
- Voor de Nasi
- Verhit een wok met een beetje olie . Bak de vis op hoog vuur tot die gaar is en haal de vis uit de wok.
- Voeg de knoflook toe in de gebruikte wok en doe zodra de knoflook begint te geuren de groenten in de pan. Wok tot de groente ca 5 min. tot deze beetgaar is.
- Voeg dan de sambal tomat, rijst en een snuf zout toe en bak mee. Voeg vervolgens ook de zalm weer toe.
- Proef, indien gewenst, verder op smaak brengen met limoensap, ketjap manis en oestersaus.
Tips
- Te pittig? Zet een extra biertje koud om te blussen.